sunnuntai 16. elokuuta 2015

Alanvaihto mielessä

Tiedättekös mitä. Olen viime aikoina usein löytänyt itseni ajattelemasta alan vaihtoa. Se vain, etten yhtään tiedä mikä se uusi ala sitten olisi. Olen huomannut ajattelevani, että onko tämä sittenkään sitä mitä haluan. Ei tämä työ tästä paremmaksi muutu. Palkka ei tule missään tapauksessa nousemaan niin, että voisin jättää laskujen miettimisen ja hintojen vertailun sikseen. Että voisin edes joskus reissata ja elää minun mittapuullani sellaisen normaalin työssäkäyvän ihmisen vaatimatonta, mutta turvattua elämää. Vaikka vuosia on takana paljon, niin eläkeikään on vielä aikaa. Ja mitä sitten, eipä sillä näillä näkymin tulevalla eläkkeelläkään paljon juhlita. Olin hirveän pitkään sillä mielellä, ettei nyt enää kannata mihinkään muuhunkaan lähteä. Mutta jotenkin vaaka on kääntynyt niin, että pelottavammalta tuntuu jatkaa näin. Hieman jopa ahdistaa ajatus siitä, että mikään ei muutu ainakaan parempaan. Olisiko oikeasti niin, että ala alkaa olla lyhytaikaisten heiniä. Ja onko tämä ainut ala jolla on näin. Ruuvi tuntuu kiristyvän joka paikassa, mutta tuntuisiko se sittenkin jossain muualla edes vähän vähemmän kuristavalta.

Olen katsonut koulutuksia ja punninnut vaihtoehtoja. Miettinyt, olisiko siivousalalla jotakin muuta työtä, jolle voisi minulla olla jotakin annettavaa. En ole keksinyt vielä mitä tekisin, enkä tiedä tulenko tekemään mitään, koska sellainen lopullinen muutos pelottaa. Ei se suuri laiva niin nopeasti käänny ja mitä sitten, jos suunta onkin väärä. Silti tuntuu, ettei tämäkään väylä kanna enää pitkälle. En todella nyt tiedä mitä teen. Sattuuko lukijoissa olemaan joku alanvaihtaja, joka voisi vähän rohkaista?

Noin muuten, kesäloma loppui viikko sitten ja nyt tuntuu, ettei se taas oikein palauttanut. Ei tuntunut oikein hyvältä palata mopin varteen, vaikka perussiivoukset onkin hoidettu ja ilma on parempi kuin koko kesänä. En ole varsinaisesti uupunut tällä kertaa, enemmänkin levoton. Mistä sen tietää, mitä elämältään haluaa?

3 kommenttia:

  1. Mitä menetettävää sinulla on, jos uusi ala, mikä sitten onkin, ei sitten tunnu senkään vertaa omalta? Hyvä siivooja saa varmasti aina uudestaan töitä, sitä ei tarvitse epäillä. Alanvaihto kuulostaa hyvältä, itsekin oon ajatellu jotenkin, että tää siivous on jokin välivaihe, johon nyt oon vaan sitten jumiutunut pitemmäks aikaa... Helpommallakin voi tosiaan tilinsä saada (fyysisesti ja psyykkisesti) ja vielä paremman tilin..
    Alanvaihtaja en siis ole, mutta toivotan silti tsemppiä, mitä ikinä päätätkin! :)
    - Juurikin samoja asioita pohtinut m.-

    VastaaPoista
  2. Just näin. Samaa asiaa pähkäilen minäkin. Koulutus on vienyt suorittavasta työstä työnjohtotehtäviin, mutta ongelmat eivät katoa, päinvastoin. Tänä päivänä hyvistä siivoojista on kova pula joten nyt siis siivoamisen lisäksi vielä iltaisin mietin seuraavan päivän miehitystä tai paremminkin sen puutetta. Joten rohkeasti kokeilemaan jotain muuta, siivousalalle pääset takaisin ihan takuuvarmasti. Tsemppiä tulevaan:) - HH - (terveisiä)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanat tsempeistä! Viisaita sanoja ja rohkaisivat kyllä toimimaan. Kyllä se nyt vain on kovasti mielessä. Olen nyt ajatellut, josko pääsisi oppisopimuksella jollekin muulle alalle. Niin tuli tämä laitoshuoltajakin aikanaan suoritettua, joten kokemustakin on sen tyylin opiskelusta jo hieman. Pitäisi vain keksiä se ala. Katsotaan!

    VastaaPoista