lauantai 29. maaliskuuta 2014

Sehän on vain vartin homma!

Taas lause, jonka sanojalle saatan seuraavalla kerralla syöttää jonkin siivousvälineen. Tätä siis saa kuulla esimiesten ja ohjaajien taholta. "Nämäkin pitää kyllä välillä hoitaa, sehän onnistuu jossain välissä ihan suitsait ohimennen, ei siihen mene kuin ehkä vartti." Ihan kivaa ja uskottavaa, mutta kerrotko vielä mistä sen ylimääräisen vartin revin? "No jätä vaikka tuo toinen homma yhtenä päivänä sen verran vähemmälle!" Ai vielä yhtenä päivänä? Kun kaikkea tehdään jo nyt tasan sen verran kuin on ihan pakko, tai no vähemmän. Ainakin minulla jäävät kaikki kerran viikossa tehtävät hommat todella helposti tekemättä. Kerran viikossa ei kuulosta paljolta, mutta kun niitä hommia on sen seitsemänsataa, niin kappas, kun niistä täyttyisikin suitsait ohimennen vaikka ihan kokonainen päivä. Se on vain niin helppo sanoa, että teepä nämäkin jossain välissä, ohimennen. Vielä, sanotaanko viitisen vuotta sitten tuo olisi ollut ihan ok, mutta nyt niitä "jotain välejä" ei yksinkertaisesti ole mitoitukseen jätetty.

Joskus saa fuskaamalla vähän lisäaikaa, mutta ainakin minä käytän sen istuen. Kyllä! Ihan oikeasti istun välillä hetken ja nostan jalat ylös. Syynä on se, että en jaksa aina painaa koko päivää. Väitän, että en ole ihan rapakunnossa, käyn vapaa-ajalla mm. salilla ja juoksemassa. Mutta siitä huolimatta en jaksa joka päivä siivota reipasta tahtia yli seitsemää tuntia. Yhden päivän jaksan, kaksikin, mutta en kaikkia päiviä, viikosta ja kuukaudesta toiseen. En vaikka kuinka olisi työtekniikka keventynyt ja osaisin aika hyvin huomioida ergonomiset tekniikat. On siis todella tökeröä tuijottaa mitoituksissa pelkkää kelloa. Kuten sanoin, kyllä sen isonkin alueen kerran painaa reippastikin, jopa kaksi peräkkäin. Mutta väitän, että kukaan ei jaksa sitä joka ikinen päivä. Itse huomaan jo, että palautumisessa on viikonlopunkin aikana ongelmia. Pistää miettimään, onko tämä kuitenkaan sen arvoista...?

4 kommenttia:

  1. Hyvää tekstiä ja ihan oikeasta elämästä. Klemmarijuttu pisti hymyilyttämään kun on niin totta kuin olla voi. Lisämausteena tietenkin nuo kolikkokätköt, joilla testataan niin siivousta kuin siivojan rehellisyyttäkin.. lisää kiitos

    VastaaPoista
  2. Kiitokset! Voihan kolikot, aivan! :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos blogistasi, sitä on ollut ilo lukea :D ! Työskentelen itsekin siivoojana ja on niin tuttuja juttuja..

    VastaaPoista
  4. Suuret kiitokset, tosi kiva kuulla! Samojen asioiden kanssa tässä varmaan pitkälti painiskellaan joka paikassa... :)

    VastaaPoista